S’ACTIVA EL NIVELL 3 DEL PLA ALFA A 10 MUNICIPIS DE L’ALT PIRINEU

10 municipis de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà entren aquesta nit en màxima alerta per risc d’incendi i es procedeix al tancament de massissos, suspensió d’activitats al lleure i restriccions en els treballs agrícoles.


A partir de demà, 15 de juliol, algunes zones del Pallars Jussà i l’Alt Urgell entren en nivell 3 del Pla Alfa i es procedirà al tancament de massissos muntanyosos, així com a la prohibició de treballs que puguin comportar risc d’incendi. Els municipis afectats a l’Alt Pirineu són: Bassella, Coll de Nargó, Oliana i Peramola, en el cas de l’Alt Urgell; en el cas del Pallars Jussà les mesures afecten a: Castell de Mur, Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

En aquests municipis és obligatori que s’aturin els treballs forestals, també es prohibeix la caça, acampar i fumar en terreny forestal. El Departament de Protecció Civil, afegeix algunes mesures com la suspensió de les activitats d’acampada en el lleure si no es poden traslladar a alguna població i la restricció de l’activitat de casals a l’entorn de la casa on es pernocti. Aquestes dues mesures entraran en vigor divendres al migdia i la restricció serà vigent fins dilluns, coincidint amb el punt màxim de l’onada de calor.
A les restriccions també s’afegeix la suspensió de l’activitat agrícola amb maquinaria entre les 12h del migdia i les 18h de la tarda. A més a més, es prohibeixen les obres interurbanes i la sega de cunetes. La circulació motoritzada en el medi natural també queda restringida únicament als residents i activitats inajornables.

A la resta de municipis, tot i que les mesures no són obligatòries, sí que es recomanen.

Parlen al vídeo:

JOAN IGNASI ELENA, CONSELLER D’INTERIOR

MERCÈ SALVAT, DIRECTORA GENERAL PROTECCIÓ CIVIL