PLA PILOT PER FOMENTAR EL TRANSPORT PÚBLIC ALS FESTIVALS DE SENDERISME

Fomentar un turisme responsable i respectuós amb el medi natural és el principal objectiu dels 12 Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la seva vuitena edició i a més posen en marxa un pla pilot per fomentar l'arribada en transport públic a 4 dels festivals.

Fomentar un turisme responsable i respectuós amb el medi natural és el principal objectiu dels 12 Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la seva vuitena edició i a més posen en marxa un pla pilot per fomentar l'arribada en transport públic a 4 dels festivals. Un exemple és la Vall Fosca.

Des del festival 'Camina el Berguedà, del 19 al 21 de maig, fins el 'Festival de Senderisme de Sort', del 20 al 22 d'octubre, les 11 comarques pirinenques, 10 de muntanya i l'Alt Empordà oferiran, a més de caminades, activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls. 

De maig a octubre, les 11 comarques oferiran rutes guiades a uns preus inferiors als habituals amb la idea de fomentar el guiatge.

Una idea també recolzada des del Centre Excursionista de Catalunya.

Els festivals tenen una durada d’entre 2 i 7 dies i es manté el passaport dels festivals, on l'acumulació de segells de dos festivals o més dona opció a participar en un sorteig de material per a la pràctica de senderisme.

Parlen al vídeo: 

CESC CAPDEVILA, COORDINADOR DELS FESTIVALS DE SENDERISME

PATRICK TORRENT, DIRECTOR EXECUTIU DE L'AGÈNCIA CATALANA DE TURISME

ROSER BOMBARDÓ, DIRECTORA GENERAL DE POLÍTIQUES DE MUNTANYA I DEL LITORAL

EVA FITER, DIRECTORA IDAPA