EL RISC D’INCENDI ES MANTÉ AL MÀXIM FINS DIMARTS EN 11 MUNICIPIS A L’ALT PIRINEU

El nivell 3 del Pla Alfa en 11 municipis de l’Alt Pirineu es mantindrà fins dimarts, 26 de juliol, amb les mateixes restriccions vigents fins ara. En el marc del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari seguir amb les mesures.
La Direcció General d’Agents Rurals eleva el Pla Alfa al nivell màxim per risc d’incendi en 357 municipis, 87 més dels afectats fins ara, de 27 comarques i realitza el tancament a 11 massisos. Es tracta de la major activació que s’ha fet mai quant a nombre de municipis, comarques i control d’accessos.

Les restriccions s’han decidit allargar davant l’onada de calor, que es preveu que repunti fins dilluns, i la situació meteorològica dels següents dies.
El nivell 3 suposa la suspensió d’activitats d’educació en el lleure de tipus acampada o ruta esportiva, de l’activitat agrícola entre les 12h i les18h, d’obres a la xarxa interurbana i de la circulació motoritzada al medi natural.

Parlen al vídeo:

MIQUEL ARILL, CAP AREÀ BÀSICA AGENTS RURALS PALLARS JUSSÀ