EL PARC DE L’ALT PIRINEU SERÀ ACREDITAT COM A DESTINACIÓ DE TURISME SOSTENIBLE

Els municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu, així com els limítrofs de Baix Pallars, les Valls d’Aguilar i la Seu d’Urgell, rebran el mes que ve l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Els municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que formen part del Parc Natural de l’Alt Pirineu, així com els limítrofs de Baix Pallars, les Valls d’Aguilar i la Seu d’Urgell, rebran el mes que ve l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Així ho ha avançat el director del Parc Natural, Marc Garriga, que ha confirmat que ja s’està a punt d’acabar la fase d’avaluació i que l’acreditació es produirà “al setembre o a l’octubre”.

Un cop acreditat el territori s’obrirà una segona fase on les empreses d’activitats turístiques, d’hostaleria o restauració, també es podran acreditar a nivell individual.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va iniciar durant el 2021 el procés per optar a aquesta acreditació, que atorga la Federació EUROPARC, una organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. La Carta Europea garanteix que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible i ofereix una major visibilitat a aquells territoris que en formen part. 

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU