EL PARC NATURAL OBRE UN CENTRE DE DESCOBERTA DE LES CIÈNCIES DE LA TERRA DE L’ALT PIRINEU A RUBIÓ

El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un nou centre d’informació de visitants. S’ha ubicat a Rubió i és el Centre de Descoberta de les Ciències de la Terra de l’Alt Pirineu que l’ens natural ha obert conjuntament amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un nou centre d’informació de visitants. S’ha ubicat a Rubió i és el Centre de Descoberta de les Ciències de la Terra de l’Alt Pirineu que l’ens natural ha obert conjuntament amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i amb la col·laboració del geòleg local José López. L’equipament està lligat amb el Jardí de les Roques, un espai expositiu a l’aire lliure amb 12 mostres de formacions rocoses d’indrets del parc.

Precisament aquesta museïtzació és la segona fase del projecte, després del Jardí de les Roques. I ara només quedarà adequar la part superior de l’edifici per ser punt de difusió d’elements propis de la Vall de Siarb.

El punt de Rubió estarà obert tots els caps de setmana de juliol i des de l’última setmana de juliol i a l’agost, de dimecres a diumenge. També està pensat que es pugui fer visites concertades amb guies interpretadors del parc, ja que la zona compta amb característiques geològiques molt peculiars. A més, és un complement als espais museïtzats d’Isona i Coll de Nargó.

Aquest centre substitueix el punt d’informació que hi havia a prop del despoblat de Llagunes.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU