L’ALT PIRINEU I ARAN REBRAN UNA INVERSIÓ DE 42,3 MEUR EN ELS PRESSUPOSTOS DEL 2023

El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 preveu una inversió de 42,3 milions d’euros a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. Una de les inversions previstes contempla el desplegament de diferents departaments a la vegueria.

El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 preveu una inversió de 42,3 milions d’euros a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, els quals queden desglossats en 38,7 milions d’euros d’inversió real, 608.350 euros en transferències per inversions i 3 milions més en romanents d’Infraestructures de la Generalitat.

Una de les inversions previstes contempla el desplegament de diferents departaments a la vegueria.

Des de la Generalitat  es destaca la inversió en carreteres, turisme i sanitat.

Han destacat que la inversió més elevada correspon a l’àmbit de les carreteres, amb 15,2 milions, seguida de l’àmbit del turisme –amb 10,4 milions-, amb inversions a les estacions d’esquí, i també es destaca inversions en els hospitals existents com el de Vielha, el de Pallars, el Transfronterer, així com començar el projecte pel nou hospital de la Seu.

Es reprendran les obres del regadiu de la Conca de Tremp que porten anys aturades i la línia del tren Lleida-La Pobla de Segur també compta amb una partida destacable.

Els pressupostos són fruit de l’acord entre Esquerra, els Comuns i el PSC. Justament, la diputada pallaresa d’aquesta darrera formació, Sílvia Romero, ha destacat que els comptes també preveuen algunes partides addicionals destinades al regadiu o noves línies de finançament a l’ICF per facilitar la modernització de cultius i explotacions agroramaderes”.

Parlen al vídeo: JOSEP CASTELLS, DELEGAT DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN