L'ALT PIRINEU SERÀ PROTAGONISTA DE TRES ETAPES DE LA VOLTA A CATALUNYA

Les comarques de l’Alt Pirineu seran protagonistes de fins a tres etapes de la Volta a Catalunya. Tal com s’ha donat a conèixer aquest dimecres, la 101a edició tindrà lloc del 21 al 27 de març i comptarà amb un total de set etapes.

La primera amb presència pirinenca serà la tercera, que es disputarà el dimecres 23 de març, amb inici a Perpinyà i final a la Molina, passant per la capital cerdana. Comptarà amb tres ports de primera categoria i un recorregut de 161,1 quilòmetres.
L’endemà, l’alta muntanya serà també la gran protagonista de la quarta etapa, amb 166,7 quilòmetres i uns altres tres ports de primera categoria entre la Seu d’Urgell i l’estació d’esquí de Boí Taüll, que torna al recorregut de la Volta a Catalunya vint anys després de la seva última presència.
L’etapa més llarga de la cursa serà la cinquena, el 25 de març, que unirà la Pobla de Segur -que acollirà per tercer any consecutiu la sortida d’una etapa- amb Vilanova i la Geltrú, en un recorregut de 206,3 quilòmetres que serà dels que donarà oportunitats més clares als velocistes.
Com ja és tradició, la prova es tancarà amb una etapa final amb sortida i arribada a Barcelona.
La Volta a Catalunya és la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. Enguany hi participaran un total de 24 equips d’arreu del món.