TREMP TREBALLA EN UN REGLAMENT PER CONVOCAR SEMPRE ELS PLENS DE FORMA MIXTA

L’Ajuntament de Tremp treballa en un reglament que permeti fer els plenaris municipals de forma mixta, presencial i virtual, per afavorir la presència del major nombre de representativitat possible en cas que els regidors no hi puguin assistir presencialment. Durant la situació de pandèmia es va permetre aquesta dualitat, però ara, no hi ha cap normativa que ho empari. I precisament al ple extraordinari d’aquest dimecres al vespre, 5 dels regidors no han pogut assistir a la sessió. Després que un dels regidors de Compromís per Tremp en fes la petició a la sala, fora del ple, l’alcaldessa de Tremp ha explicat que estan treballant perquè sigui possible.

Cases remarca que s’ha de treballar molt bé el document i consensuar-lo entre tots els regidors perquè sigui funcional.
D’altra banda, en el ple extraordinari, s’ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana 2022. És a dir, la taxa que es paga al consistori per la compra-venta d’un immoble i per herències i, en conseqüència, un dels ingressos dels ens locals. El Tribunal Constitucional va dir que no es podia cobrar i l’Estat va decidir canviar la forma de calcular el percentatge que ha de pagar el propietari. Ara, l’Ajuntament de Tremp ha aprovat una modificació que fa que el propietari no hagi de pagar més que abans però al consistori li permet poder tenir ingressos.

Des de l’Ajuntament es comenta que s’ha intentat equilibrar les dos franges i que amb aquest nou càlcul pot deixar d’ingressar uns 100.000 euros anuals.