L’ALT URGELL COMPTARÀ AMB 17 LLISTES DE JUNTS I PSC, MENTRE QUE ESQUERRA EN PRESENTA 14

L’Alt Urgell comptarà amb 17 llistes de Junts i socialistes, mentre que Esquerra en presenta 14, la CUP 4 i el PP 2. El més destacat és que els Comuns no es presentaran a la Seu d’Urgell, per primera vegada, des de 1979.

A l’Alt Urgell Junts i PSC presenten 17 llistes, respectivament. Esquerra concorrerà a les eleccions municipals en catorze municipis de la comarca, mentre que la CUP ho farà en quatre i el PP en dos. Amb una llista es presenten Comuns, Vox i també una d’independent. 

La Seu d’Urgell comptarà amb sis candidatures, dues menys que fa quatre anys. Joan Barrera encapçalarà Compromís per la Seu, Jordi Fàbrega, Junts; Francesc Viaplana, Esquerra; i Bernat Lavaquiol, la CUP. També s’ha confirmat llista del PP i Vox, amb Mario Garcia i Antonio Escudero al capdavant, respectivament. 

El fet més destacat és que per primera vegada, des del 1979, l’espai dels Comuns no es presentarà a la capital alt urgellenca. 

A Oliana concorreran les llistes de Junts, amb Ricard Pérez, Esquerra, amb Carme Lostao; Compromís, amb Francesc Gualdo; i la Cup, amb Arnau Quingles. Organyà comptarà amb les opcions de Junts, amb Celestí Vilà; Esquerra, amb Sergi Parramon i Compromís, amb Antoni Fiol. 

Pel que fa a Coll de Nargó, Martí Riera optarà a la reelecció, amb Esquerra i també hi haurà Compromís, amb Rosa Vidal al capdavant, tinent d’alcalde en aquest mandat. 

Gemma Orrit no optarà a la reelecció, a Peramola, on no es presenta llista d’Esquerra. Joan Puig, fins ara número 2 encapçala la llista de Junts. 

Entre els alcaldes que opten a la reelecció, en altres municipis, hi trobem Albert Marquet, a Montferrer i Castellbò; Josefina Lladós, a Ribera d’Urgellet i Cristina Barbens, a Bassella, tots tres per Junts. Esquerra torna a presentar a Antoni Casanovas a Arsèguel i Ricard Mateu a les Valls de Valira. 

En els altres municipis destaquen llistes de la CUP també a Cava, on Gisela Sellés optarà a la reelecció i a Arsèguel, encapçalada per Martine Lambregts. El PP també presenta llista a Bassella, amb Montserrat Domínguez; i els Comuns a Josa i Tuixén, amb Mario Mata. A Pont de Bar hi concorrerà la única llista independent de la comarca, amb Agustí Porta al capdavant.