L’ALT URGELL HOMENATJA CEBRIÀ BARAUT I OBIOLS AMB JORNADES DE TEXTOS MEDIEVALS

Organyà i la Seu d’Urgell han acollit una desena de propostes per homenatjar la figura de Cebrià Baraut i Obiols, sota el títol ‘Textos medievals el bisbat d’Urgell. El naixement de la llengua catalana’.

L’Alt Urgell ha celebrat, aquest cap de setmana, unes jornades d’homenatge a Cebrià Baraut i Obiols, sota el títol ‘Textos medievals del bisbat d’Urgell. El naixement de la llengua catalana’. Baraut, nascut a la Vall de Cabó, és considerat un dels intel·lectuals més influents de la història recent a la comarca i Andorra. L’homenatjat, que era monjo de Montserrat, va començar a interessar-se per la història d’Andorra i pels textos medievals de l’Arxiu Capitular d’Urgell, a partir d’unes estades al Principat. 

L’esdeveniment ha tingut lloc entre Organyà i la Seu d’Urgell, amb una desena de propostes, com conferències, taules rodones i visites. Entre aquestes, s’ha explicat l’aportació a l’església de Santa Maria d’Organyà de Baraut, el qual va editar en un suport divulgatiu l’acte de consagració de l’antiga canònica agustiniana. 

L’esdeveniment ha estat organitzat per Ruta Pompeu Fabra i  el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Parlen al vídeo:

DAVID PALOMA, COORGANITZADOR DE LES JORNADES I PROFESSOR DE LA UAB

CARLES GASCÓN, HISTORIADOR