L’ALTA RIBAGORÇA CONSTATA LA NECESSITAT D’AMPLIAR EL LLOGUER PERMANENT

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha donat a conèixer aquest dimarts el pla per a la promoció, planificació i estudi de les polítiques d'habitatge a la comarca, que han treballat diversos arquitectes locals durant un any. El document ha comptat, entre altres, amb diversos processos participatius i una de les conclusions és que es coneix poc el servei que ofereix l’Oficina Comarcal d’Habitatge. També s’ha constatat que cal ampliar l’oferta de lloguer permanent, ja que la majoria són estacionals o segones residències. 

També s’ha constatat un important increment del preu del lloguer, i és que fa cinc anys els lloguers al Pont de Suert oscil·laven entre els 300 i els 450 euros al mes i ara els preus estan entre els 400 i els 650 euros. Un cop feta aquesta diagnosi, ara s’iniciarà una segona fase.

Posteriorment, es volen començar a aplicar polítiques per fer front a la situació. Com a propostes per combatre aquests problemes es proposen quatre fórmules alternatives de l'habitatge: potenciar la xarxa de mediació per a lloguer social, la masoveria urbana o l'habitatge cooperatiu; el dret de superfície; la cessió d'ús i la copropietat.

Parlen al vídeo: ALBERT PALACÍN, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALTA RIBAGORÇA