L’ALTA RIBAGORÇA INAUGURA L’ARXIU COMARCAL

Aquest dissabte al migdia s’ha inaugurat l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça, ubicat al municipi del Pont de Suert. L’acte ha estat presidit per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Aquest arxiu comarcal és el trenta-novè equipament d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Actualment només queda l’Arxiu Comarcal de les Garrigues per inaugurar, fet que suposarà que la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya estarà formada per 40 equipaments que el departament de Cultura de la Generalitat dirigeix, impulsa i coordina.

Durant l’acte d’inauguració, les autoritats també han fet una crida a la població perquè portin a l'arxiu qualsevol tipus de documentació que considerin interessant de conservar.

El nou arxiu s’ha ubicat al Palau Abacial del Pont de Suert, que consta de quatre plantes. A la planta baixa, hi ha una sala de treball, a més de la zona de recepció i tria de documentació. La segona i la tercera planta disposen de dos dipòsits amb una capacitat de 1.468,80 metres lineals i una sala de suports especials per als fons fotogràfics i audiovisuals. A la quarta planta hi ha el despatx de direcció i la sala de consulta, amb una capacitat per a 8 persones, amb accés a internet i una biblioteca auxiliar.

Parlen al vídeo: 

NATÀLIA GARRIGA, CONSELLERA DE CULTURA

ALBERT PALACÍN, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALTA RIBAGORÇA

IOLANDA FERRAN, ALCALDESSA DEL PONT DE SUERT