L’ASPARRAC ÉS LA NOVA BÈSTIA D’IMATGERIA DE TRAGÓ QUE DÓNA VIDA AL BOSC CREMAT

L’Asparrac representa la fauna i la flora que rodegen Tragó i dona vida al bosc cremat, a finals de juny, amb pintura negra feta a partir de restes carbonitzades del lloc.

L’Associació Festiva i Cultural de Tragó ha creat l’Asparrac, una nova bèstia d’imatgeria del poble. El seu nom fa referència al motarrot amb el que es coneixia abans la gent del nucli, que es recull en un dels llibres de Josep Espunyes. El drac ha estat creat per l’escultor solsoní, Pau Reig, que va voler que els boscos desapareguts amb l’incendi forestal de Peramola, a finals de juny, formin part de la nova figura, a través de la pintura negra, pigmentada amb restes carbonitzades de l’entorn.

La figura representa la fauna i la flora que rodegen Tragó amb els ulls inspirats en els d’un escurçó i les banyes d’un cabirol. El cos de la figura segueix la forma d’una soca d’arbre.
L’Asparrac ja compta amb una música i coreografia pròpia, creades per l’Èric Bach.

La figura va ser presentada en la dotzena edició de la Setmana Cultural de Tragó, aquest agost, emmarcada en la Festa Major del poble, durant la qual va tenir lloc el bateig de la figura.

Parlen al vídeo: ÈRIC BACH, MEMBRE ASSOCIACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE TRAGÓ