L'ATENCIÓ PRIMÀRIA ES REFORÇA AMB UNA NUTRICIONISTA I UNA PSICÒLOGA

La Fundació Hospital de Puigcerdà ha ampliat la seva plantilla de professionals amb una dietista-nutricionista i una psicòloga referent de benestar emocional. Aquestes noves incorporacions s'inclouen dins el pla d'enfortiment de l'Atenció Primària de la comarca per tal de donar un millor servei a les persones usuàries. Treballaran conjuntament i amb la resta de l'equip, enfocant la seva tasca a millorar la salut comunitària. 

La dietista- nutricionista desenvoluparà tasques de prevenció de malalties associades a una mala alimentació, així com la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles. També proposarà una alimentació adaptada de cada pacient, segons la condició o malaltia que pateixi, les seves preferències, els recursos socioeconòmics de què disposi i també tenint en compte aspectes culturals. 

Pel que fa a la figura de la psicològa del programa de benestar emocional i salut comunitària a l’atenció primària, aquesta vol esdevenir una eina eficaç per situar i enllaçar totes les actuacions de promoció del benestar emocional i de prevenció i detecció de situacions de risc i de senyals d’alerta de patiment mental.