L'EQUIP D'ATENCIÓ PRIMÀRIA DE CERDANYA SE SUMA A LA SETMANA SENSE FUM

L'EQUIP D'ATENCIÓ PRIMÀRIA DE CERDANYA SE SUMA A LA 23a SETMANA SENSE FUM, realitzant enquestes a la població, fent difusió a les xarxes socials del testimoni d'exfumadors o bé organitzant tallers als centres educatius.

La Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran s’ha sumat a la XXIII Setmana Sense Fum que se celebra Del 25 al 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac. El lema d'enguany és “Viu sense fumar i comença a sumar”. L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

L'equip d'Atenció Primària de Cerdanya participa activament en aquesta iniciativa, realitzant enquestes a la població, fent difusió a les xarxes socials del testimoni d'exfumadors o bé organitzant tallers als centres educatius.

De fet, al llarg de tot l'any es fan atencions personalitzades als pacients que desitgen deixar de fumar. Se'ls dona consells i se'ls prepara per viure el procés amb èxit.

Fa anys que la Fundació Hospital de Puigcerdà participa en la Setmana Sense Fum. Recentment, ha rebut l’acreditació del nivell Bronze que atorga la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum. Aquesta acreditació correspon al període 2018-2021 i té validesa fins al 2025, ja que es renova cada quatre anys.

En l’organització d'aquesta iniciativa també hi participa la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, diferents consells i col·legis professionals, societats científiques, entitats municipalistes com ajuntaments i diputacions i diferents associacions i ONG relacionades amb la prevenció i promoció de la salut.

Parlen al Vídeo:  MERITXELL SILVESTRE, INFERMERA ABS CERDANYA