LES “CONVERSES AL TROS” DEL PALLARS JUSSÀ REALITZARAN DUES NOVES VISITES AQUEST MAIG

El cicle de visites “Converses al tros”, impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, visitarà, aquest mes de maig dues noves finques de la mà de pagesos i pageses de la comarca per conèixer nous cultius i nov

El cicle de visites “Converses al tros”, impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, visitarà, aquest mes de maig dues noves finques de la mà de pagesos i pageses de la comarca per conèixer nous cultius i noves formes de treballar la terra i generar un espai de trobada col·lectiva.

La primera d’aquestes visites es realitzarà el 4 de maig a la finca Casa de Miravet, on hi ha una parcel·la experimental amb producció de farratges, cereals i llegums ecològiques de Pallars Actiu. Es comprovarà com els diversos treballs del sòl afecten la seva estructura. També s’hi faran cales manuals i proves de camp per veure de manera senzilla els canvis entre tractaments.

A més, també es podrà visitar la formatgeria i l’obrador de pasta artesana que ubicades en la mateixa finca de la mà d’Iban Campos, agricultor i responsable de la finca. 

Més endavant, el 18 de maig, el mateix cicle de visites continuarà fins a la finca Cal Pauet, ubicada l’Espunyola, al Berguedà. En aquest cas, el motiu de la visita serà conèixer un exemple de finca en què es realitza una producció de cicle tancat, és a dir, tot el procés productiu es realitza a la mateixa finca, utilitzant únicament els recursos propis.

Durant la visita, a més de conèixer el funcionament del ramat propi amb el qual gestionen el bosc, els i les participants també atendran a una explicació sobre la diversitat de llavors cultivades i visitaran el molí de pedra de la finca. 

Les sortides són gratuïtes i tindran acompanyament tècnic. La idea és potenciar el sector primari com a estratègic a la comarca i ser un espai de trobada. Una acció dins del projecte Treball a les Comarques del Consell comarcal del Pallars Jussà.