LES DONES DE L’ALT PIRINEU I ARAN JA PODEN AVORTAR QUIRÚRGICAMENT ALS HOSPITALS DE LA VEGUERIA

L’Hospital Comarcal del Pallars ha acollit aquest divendres l’anunci de l’ampliació de serveis per a la interrupció voluntària de l’embaràs a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

L’Hospital Comarcal del Pallars ha acollit aquest divendres l’anunci de l’ampliació de serveis per a la interrupció voluntària de l’embaràs a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Des d’aquest moment, els quatre hospitals de la regió sanitària ja començaran a oferir tant el mètode farmacològic com el quirúrgic per a les dones que vulguin interrompre l’embaràs.

El Govern ha assegurat que garantirà que les usuàries de l’Hospital Comarcal del Pallars, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, l’Espitau Val d’Aran i l’Hospital de Cerdanya no hagin de desplaçar-se a altres regions sanitàries per tenir garantits els seus drets. Fins ara, les dones de l’Alt Pirineu i Aran que volien avortar s’havien de desplaçar a Lleida o a altres regions sanitàries per poder fer-ho quirúrgicament o optar per la via farmacològica, si no volien moure’s de la vegueria.

Un anunci que els col·lectius feministes del territori han aplaudit, i als quals s’ha informat en una reunió amb la consellera Verge, prèvia a l’anunci. Malgrat tot, segueixen treballant i pressionant perquè es millori l’atenció a la dona.

Les interrupcions voluntàries d’embaràs es realitzaran en un màxim de 48 hores després de la petició, després que s’hagi arribat a un acord amb professionals no objectors, que mancomunaran el servei. També es preveu que en breu s’ofereixi el servei des de l’Hospital Arnau de Vilanova, ja que actualment a Lleida s’ofereix a una clínica concertada a través d’un conveni amb el departament de Salut.

Parlen al vídeo:

MANEL BALCELLS, CONSELLER DE SALUT

TÀNIA VERGE, CONSELLERA D’IGUALTAT I FEMINISMES

MARIA ALEU, MEMBRE COL·LECTIU FEMINSTA DEL PALLARS JUSSÀ