L’exposició sobre Palmira Jaquetti inaugura els actes del dia de les dones a Tremp

Tret de sortida als actes que Tremp ha programat per celebrar el dia Internacional de les Dones amb la inauguració de l’exposició dedicada a Palmira Jaquetti.

Tret de sortida als actes que Tremp ha programat per celebrar el dia Internacional de les Dones amb la inauguració de l’exposició dedicada a Palmira Jaquetti. Poetessa, musicòloga, folklorista i gran col·laboradora de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds.

Lluís Roy destaca que hi ha altres noms més coneguts que han treballat per conservar la tradició popular però que Palmira Jaquetti encara és molt desconeguda i és una figura a recuperar. Destaca que ho va tenir difícil per formar-se, però que va ser una treballadora incansable i és una figura cabdal per conservar el patrimoni oral a Catalunya.

Per aquest motiu, Tremp centra les activitats vinculades al Dia internacional de les Dones en Palmira Jaquetti.

A banda, al llarg del mes de març, estan programats diferents actes per a tots els públics amb la finalitat de fer arribar la reivindicació del dia internacional de les Dones a tothom.

Parlen al vídeo: LLUÍS ROY, professor de música de l’INS de Tremp