LES FLORS HAN FET FORA ELS COTXES A SALÀS DE PALLARS

La iniciativa Salàs Vila Florida ha servit com a prova pilot per restringir l’accés de vehicles al centre històric. La mesura ha tingut bona acceptació per part del veïnat en la primera setmana en vigor.

Salàs de Pallars ha canviat cotxes per flors al centre històric del poble. Des del 27 de juny els carrers llueixen sense vehicles, en motiu de la iniciativa Salàs Vila Florida. Després de comprovar-ne l’acceptació dels veïns, l’Ajuntament ha decidit fer permanent la restricció de l’accés a la vila closa, que darrerament s’havia massificat. 

El concurs de flors, que ha servit de prova pilot, ha comptat amb una cinquantena de participants, que han decorat el balcó, la façana o el carrer.

El consistori ha iniciat un estudi, amb el suport d’IDAPA, per a replantejar la mobilitat dins el centre històric. També han començat les primeres actuacions per facilitar l’estacionament al veïnat. 

L’Ajuntament treballa en un conveni per habilitar més zones d’aparcament, adreçades a visitants, en un camp a l’entrada del poble. 

Parlen al vídeo:

JAUME SOLÉ, ALCALDE DE SALÀS DE PALLARS