LES OBRES DEL NOU INSTITUT D’ESPORTS DE MUNTANYA DEL PALLARS, COMENÇARAN AL SETEMBRE

Aquest dimarts al migdia s’ha presentat el conveni de creació del Centre d'Ensenyaments d'Esports de Muntanya del Pallars. Un conveni entre Diputació de Lleida i els ajuntaments de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella que regularà una inversió de dos milions cent-mil euros.

Aquest dimarts al migdia s’ha presentat el conveni de creació del Centre d'Ensenyaments d'Esports de Muntanya del Pallars. Un conveni entre Diputació de Lleida, el departament d’Educació i els ajuntaments de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella que regularà una inversió de dos milions cent-mil euros i que servirà per adequar dos edificis per acollir l’Institut d’Esports de Muntanya del Pallars.

De la inversió, la Diputació n’assumeix el 50%, i la resta s’assumeix des del departament d’Educació de la Generalitat i des dels dos ajuntaments.

Des de l’Ajuntament de la Torre de Capdella es remarca que aquest conveni dinamitzarà la Vall Fosca.

El centre a la Torre de Capdella l’acollirà l’antiga caserna de la Guardia Civil que es reformarà per acollir aules i equipaments esportius. També a la Pobla es reutilitzarà un edifici ja existent, l’edifici de serveis.

Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, assegura que la consolidació d’aquest projecte aporta un valor afegit al municipi i a la comarca. Actualment aquests estudis suposen un miler d’alumnes per any escolar a la Pobla i amb el nou projecte s’espera que augmenti. Precisament les obres de la Pobla es preveuen començar al setembre i la Torre de Capdella també treballa amb dates semblants. El conveni per poder començar el projecte s’aprovarà aquest mes d’abril.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA

MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR