LES PERSONES GRANS CENTREN LA CELEBRACIÓ DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS

La commemoració del setanta -cinquè aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la regió de l’Alt Pirineu i Aran ha posat el focus en l’envelliment autònom i ha comptat amb la veu de diferents veus expertes.

La commemoració del setanta -cinquè aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la regió de l’Alt Pirineu i Aran ha posat el focus en l’envelliment autònom i ha comptat amb la veu de diferents experts. Precisament, el doctor Manel Domínguez Gómez, autor del llibre "Sénior. La vida que no cesa”, ha fet la ponència inaugural, i des del departament d’Igualtat i feminismes s’ha parlat d’edatisme, però que ara mateix també s’ha remarcat que se n’ha pres consciència.   

La jornada s’ha aprofitat també per presentar al territori la "Guia pràctica per incorporar la perspectiva LGBTI+ a les residències i altres centres i recursos per a les persones grans". Des de fa un temps el departament l’està fent arribar als diferents centres i es preveu acompanyar-la de formacions.

L’acte s’ha celebrat a Tremp, on des del consistori s’ha especificat que s’aposta per visibilitzar aquest sector de la població.

La jornada ha comptat amb una actuació musical per part de Patrícia Espanyol i Lluís Roy que han interpretat diferents composicions d’autores catalanes del S-XX.

Parlen al vídeo:

ADAM MAJOR GARRIGA, DIRECTOR GENERAL PER LA PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS

XAVIER FLORENÇA CANTONS, DIRECTOR GENERAL DE POLÍTIQUES PÚBLIQUES LGBTI+

ALBA MORÉ, REGIDORA TECNOLOGIA I COMUNICACIÓ