LES VISITES A LES ESGLÉSIES TORNEN A SER EL PLAT FORT DEL TURISME DE PATRIMONI A L’ESTIU A CERDANYA

Les visites a les esglésies de Cerdanya, a través del programa Les Claus de les Esglésies de Cerdanya, han tornat a ser aquest estiu una proposta escollida per molts turistes de la comarca i s’han omplert durant tot el mes d’agost.

Les visites a les esglésies de Cerdanya han tornat a ser durant els mesos de juliol i agost el principal reclam turístic vinculat al patrimoni cultural de la comarca. Al voltant de 175 persones han participat de les sortides que recorren 12 temples de la zona seguint tres itineraris diferents, a través del projecte Les Claus de les Esglésies de Cerdanya, impulsat des del 2018 pel Consell Comarcal i el Bisbat d’Urgell.

“Enguany ha estat un altre cop un èxit rotund, hem tingut un 100% d’ocupació en totes les visites del mes d’agost, molta gent ho ha demanat hi hem hagut de dir que estaven exhaurides les places”, ha explicat Montse López Carrera, tècnica de turisme de Cerdanya. Pel que fa al juliol, l’inici va ser més fluix però a la segona quinzena ja es va omplir.

Durant el mes d’agost s’han dut a terme un total de 7 visites, dues per setmana, exceptuant el festiu de la Mare de Déu d’Agost, quan a moltes esglésies es diu missa.

Les rutes estan dividides entre l’obaga i la solana, i des de l’any passat se n’ha incorporat una de nova que posa el focus en les portalades.

Es tracta d’un dels productes turístics més consolidats a la comarca, que té continuïtat durant tot l’any amb dues visites cada mes, que s’incrementen en els períodes de més afluència de gent. Les properes sortides seran el 10 i el 24 de setembre.