L'ESCOLA ALFONS I CREA UN DECÀLEG D'HÀBITS SALUDABLES EN COL·LABORACIÓ AMB L'HOSPITAL CERDÀ

L'Escola Alfons I de Puigcerdà ha elaborat un decàleg de recomanacions per promoure hàbits saludables. Es tracta d'un document que anima els infants a millorar diferents aspectes de la salut i el benestar, com ara l'alimentació, l'exercici físic, la higiene o l'ús de la tecnologia.

La guia és fruit dels aprenentatges de l'alumnat que aquest curs ha iniciat una aliança amb l'hospital de Cerdanya, en el marc del programa Magnet en què el coneixement científic, social i de la salut són els eixos de l’aprenentatge. La col·laboració es fa sota l'aval del departament d'Educació i la Fundació Bofill. Des del centre en fan un balanç molt positiu.

Aquest primer curs, el programa s'ha centrat en promoure el moviment i s'han fet xerrades, sortides i diverses activitats per fomentar l'activitat física. El Magnet continuarà els dos pròxims cursos escolars, centrant-se en l'alimentació i la salut mental.

L'objectiu és fer passos per millorar els hàbits saludables entre els infants i, de retruc, aconseguir que el missatge arribi també a les famílies. 

El programa Magnet està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units i fa deu anys que es va posar en marxa arreu de Catalunya. Aplega 41 centres educatius catalans. L’Escola Alfons I és el primer centre cerdà que s'incorpora al programa i el quart de la província de Girona.

Parlen al vídeo:

THAIS FIGUEROLA, CAP D'ESTUDIS DE L'ESCOLA ALFONS I DE PUIGCERDÀ

JORDI LÓPEZ, DIRECTOR ESCOLA ALFONS I DE PUIGCERDÀ