L'ESCOLA ALFONS I DE PUIGCERDÀ I L'HOSPITAL DE CERDANYA S'UNEIXEN PER FOMENTAR HÀBITS SALUDABLES

L'escola Alfons I de Puigcerdà començarà a treballar, a partir d'aquest curs, en un nou projecte formatiu on el moviment, l'alimentació i la salut mental en seran els principals eixos. Això serà possible gràcies a l'acord de col·laboració amb l'Hospital de Cerdanya. Es tracta del projecte Magnet, l'objectiu del qual és teixir aliances entre centres educatius i institucions per tal de promoure el coneixement científic, social i de la salut com a eix del procés d'aprenentatge de l'alumnat. 

Representants del departament d'Educació, de l'escola cerdana, de l'hospital transfronterer i de l'Ajuntament de Puigcerdà han presentat aquest dilluns el nou projecte. Aquest es desenvoluparà al llarg de tres cursos, tot vinculant el currículum escolar amb temes de la salut.

Així, doncs, diversos professionals de la salut col·laboraran amb l'escola per tirar endavant el projecte. Des del centre sanitari s'han mostrat satisfets de poder “crear vincles més enllà de les seves parets”.

El programa Magnet el promou la Fundació Bofill amb el suport del Departament d'Educació. Ofereix també formació per al professorat.

Per últim, des de l'Ajuntament de Puigcerdà han destacat la importància de projectes com aquest per a millorar l'oferta educativa de la vila.

El programa Magnet està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units i fa deu anys que es va posar en marxa arreu de Catalunya. Aplega 41 centres educatius catalans. L’Escola Alfons I és el primer centre cerdà que s'incorpora al programa i el quart de la província de Girona.


Parlen al vídeo:

THAÏS FIGUEROLA, CAP D'ESTUDIS DE L'ESCOLA ALFONS I DE PUIGCERDÀ 

JORDI LÓPEZ, DIRECTOR DE L'ESCOLA ALFONS I DE PUIGCERDÀ

ROSER ARGEMNÍ, CAP DE PROJECTES DE LA FUNDACIÓ BOFILL

RAMON JORDANA, DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS DE L'ALT PIRINEU I ARAN

JORDI GASSIÓ, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

DECLA 3: GRÉGORY GUIBERT, DIRECTOR ADJUNT DE L'HOSPITAL DE CERDANYA