UNA TRACTORADA ENTRE LA SEU D’URGELL I ANDORRA REIVINDICA MILLORES EN EL SECTOR PRIMARI

Una setantena de tractors de pagos i ramaders de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’han mobilitzat en una marxa lenta entre la Seu d’Urgell i Andorra, per reivindicar millores en el sector primari.

Pagesos i ramaders de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’han mobilitzat per donar visibilitat a les reivindicacions. Un centenar de vehicles, entre aquests, setanta tractors s’han trobat a la Seu d’Urgell per fer una marxa lenta fins la Farga de Moles, per col·lapsar la frontera amb Andorra. L’acció té per objectiu reclamar millores pel sector primari, com a disminució de la burocràcia. 

Una vegada a la Farga de Moles s’ha llegit el manifest, amb totes les reclamacions. Entre aquestes, la falta de relleu generacional i la gestió de la fauna salvatge. 

La marxa ha tornat fins la Seu d’Urgell on s’ha tallat el trànsit a la rotonda d’Andorra, que connecta les nacionals 260 i 145, fins primera hora de la tarda.  El col·lectiu demana que se’ls reconegui com una prioritat de país per defensar la sobirania alimentària. 

Parlen al vídeo:

JOAN GUITART, COORDINADOR DE LES COMARQUES DE MUNTANYA D’UNIÓ DE PAGESOS

LAIA ANGRILL, RAMADERA DE L’ALT URGELL I SINDICALISTA D’UNIÓ DE PAGESOS