L’ESCOLA DE FORMACIÓ D’ADULTS A LA SEU D’URGELL ES PODRIA UBICAR ALS ANTICS JUTJATS

L’ajuntament de la Seu d’Urgell rehabilitarà els antics jutjats per ubicar-hi l’Escola de Formació d’Adults i alliberar, així, l’antiga Llar d’infants municipal La Grandalla, amb previsió que en uns anys s’hagi de tornar a obrir.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell declara Bé Cultural d’Interès Local l’edifici dels antics jutjats, perquè pugui optar a subvencions públiques que permetin rehabilitar-lo i en un futur ubicar-hi l’Escola de Formació d’Adults. El grup de l’oposició en critica l’estat de l’immoble, situat al centre històric, i que fa molts anys que està tancat i no se li dona cap ús.

El consistori preveu que les obres puguin començar a finals del 2023, tot i que això dependrà d’una subvenció que s’ha demanat al Departament de Cultura de la Generalitat i ajuts de la Diputació de Lleida, que amb l’aportació de fons propis municipals, l’ajuntament preveu comptar amb uns 500.000 euros.
L’equipament acolliria l’Escola de Formació d’Adults, ja que aquesta actualment s’ubica a l’antiga Llar d’infants municipal La Grandalla, i el consistori preveu que s’hagi de tornar a obrir els següents anys per l’augment de població de la ciutat i la gratuïtat dels cursos d’infantil.

L’actuació també busca dinamitzar el centre històric de la Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo:

FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL

JORDI FÀBREGA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL