L’ESTACIÓ DE LA MOLINA S’HA CONVERTIT EN L’APARADOR DE LA CUINA DEL PIRINEU
L’estació de la Molina ha acollit aquest dilluns i dimarts la 10a edició de GastroPirineus, l’esdeveniment que es dedica a donar a conèixer de manera itinerant la gastronomia de les zones de muntanya i els seus autors, que fan demostracions en directe de les seves elaboracions.
L’estació de la Molina s’ha convertit aquesta setmana en l’aparador de la cuina del Pirineu, amb motiu d’una nova edició de les jornades GastroPirineus. Des de fa deu anys, l’esdeveniment es dedica a donar a conèixer de manera itinerant la gastronomia de les zones de muntanya i els seus autors, que fan demostracions en directe de les seves elaboracions.
A més de les demostracions, el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya ha organitzat aquest dilluns a la nit un sopar especial al refugi del Niu de l’Àliga, a més de 2000 metres d’altitud.
El xef Joan Roca ha estat l’encarregat de tancar l’edició aquest dimarts amb una sessió de cuina en directe.
La primera edició de GastroPirineus es va celebrar a la Seu d’Urgell, i des de llavors ha recorregut diferents punts del territori, sempre amb la voluntat de fer arribar la cultura gastronòmica de muntanya al gran públic. Les estacions de Vall de Núria, Port Ainé i Vallter també han acollit aquest esdeveniment en edicions anteriors.
Al llarg d’aquestes deu edicions, les jornades han comptat amb la participació de més de 200 cuiners i cuineres.
Parlen al vídeo:
LLUÍS BOFILL, DIRECTOR DE GASTROPIRINEUS