L’ESTUDI FET PEL GEOPARC ORÍGENS CONSIDERA PREOCUPANT L’ALLAU DE PROPOSTES DE PARCS SOLARS A LA ZONA

En el marc de la sisena setmana dels Geoparcs europeus, el Geoparc Orígens ha aprofitat per presentar un estudi per la protecció, gestió i ordenació del paisatge i l’espai agrari que dona resposta a la preocupant allau de propostes d’implantació d’instal·lacions fotovoltaiques al territori del Geoparc.

En el marc de la sisena setmana dels Geoparcs europeus, el Geoparc Orígens ha aprofitat per presentar un estudi per la protecció, gestió i ordenació del paisatge i l’espai agrari que dona resposta a la que considera preocupant allau de propostes d’implantació d’instal·lacions fotovoltaiques al territori del Geoparc. L’estudi està a disposició dels 19 municipis que formen el Geoparc i aporta criteris perquè aquests puguin pronunciar-se sobre les propostes d’instal·lacions de parcs fotovoltaics.

És una eina per mirar d’establir estratègies supramunicipals que contribueixin al desenvolupament sostenible d’aquest territori. Alhora l’estudi contribuirà a reforçar la protecció de les àrees del Geoparc que tenen interès per la divulgació dels valors geològics i la recerca científica o zones vulnerables a processos de degradació.
En el context actual, estan vives 19 sol·licituds d’implantació de Plantes Solars Fotovoltaiques que ocupen unes 700 hectàrees de sòl agrícoles productius de l’àmbit del Geoparc, ocupant posicions preeminents en el paisatge, moltes d’elles distribuïdes de forma agrupada.

parlen al Vídeo: GUILLEM PURAS, COORDINADOR GEOPARC MUNDIAL UNESCO ORÍGENS