LLÍVIA ACTIVA UN PLA DE SANEJAMENT ECONÒMIC PER EVITAR LA INTERVENCIÓ DE LA GENERALITAT

L'AJUNTAMENT DE LLÍVIA ACTIVA UN PLA DE SANEJAMENT ECONÒMIC PER EVITAR LA INTERVENCIÓ DE LA GENERALITAT. El nou equip de govern ha explicat que ha hagut de prendre aquesta mesura per tal de complir amb els indicadors de solvència i recuperar l’estabilitat econòmica.

L'Ajuntament de Llívia ha engegat un pla de sanejament econòmic per evitar la intervenció de la Generalitat de Catalunya. El nou equip de govern ha explicat que ha hagut de prendre aquesta mesura per tal de complir amb els indicadors de solvència i recuperar l’estabilitat econòmica. Segons han indicat des del consistori, entre les factures pendents de pagar i les factures pendents d’imputar, el muntant econòmic negatiu real se situa entorn els 438.000 euros. A més, el romanent de tresoreria també és negatiu, d'uns 58.000 euros. 

Aquest pla ha de ser a tres anys, com a màxim, tot i que des de l'ajuntament confien a reconduir la situació abans. Aquest procés no alterarà la contractació d’una auditoria de comptes municipals, un contracte que ja ha sortit a licitació. 

La situació de les arques municipals ha obligat, doncs, a aplicar una política econòmica restrictiva en diferents àmbits. Per exemple, els banys de Sant Guillem es tancaran al públic el 12 de setembre, almenys temporalment. També s'han retallat despeses en l'àmbit cultural. En aquest sentit, aquest estiu s'ha suspès el festival de Música de Cerdanya que Llívia organitzava conjuntament amb Puigcerdà. Sobre la taula també hi ha la possibilitat d'incrementar els impostos i taxes municipals, tot i que l'equip de govern ha assegurat que serà l'última mesura que prengui. 

Pel que fa al tema del polèmic radar de velocitat instal·lat a les entrades a la vila, el consistori ha explicat que, com que s’ha rescindit el servei, l’empresa de l'aparell reclama 2,5 milions d’euros per l’incompliment de contracte, però que “s’està negociant” per arribar a un acord. Per ara no s'ha decidit si es retirarà o no.

Tot plegat s'ha donat a conèixer als veïns en una reunió que va aplegar divendres unes 170 persones al poliesportiu. 

Parlen al vídeo:  ALBERT CRUÏLLES, ALCALDE DE LLÍVIA