LLÍVIA CELEBRA AMB ÈXIT LA 8a FESTA DEL CASTELL

Llívia ha recuperat aquest cap de setmana la Festa del Castell. EL PLAT FORT DE LA FESTA, LA REPRESENTACIÓ DE DIMENGE, VA APLEGAR UN CENTENAR DE PERSONES DALT DEL TURÓ.

Llívia ha recuperat aquest cap de setmana la Festa del Castell, després de dos anys sense poder-la festejar. Des de l'ajuntament s'han mostrat satisfets de com ha anat la celebració, que ha arribat a la vuitena edició.
Els actes van arrencar dissabte a la tarda amb una exhibició de castells a càrrec de les colles Castellers del Riberal, Castellers de Santpedor i la Colla Castellera de Cerdanya.
Diumenge, el dia fort de la festa, els actes van començar al migdia als peus del Castell llivienc, on els nens i nenes, i exalumnes de l'escola Jaume I de Llívia, van fer la representació de quan Jaume I atorgà la carta de poblament que permetia, als veïns, construir l'actual vila als peus del turó, l'any 1257. També s'hi van fer danses medievals. Tot plegat, va aplegar un centenars de persones, que van aprofitar el bon temps de diumenge per pujar fins al Castell i veure la representació.
Posteriorment, al poliesportiu de Llívia va tenir lloc el dinar popular, que va acabar amb ball de tarda.
La propera festa que acollirà la població serà aquest diumenge 22 de maig. Serà la 32a Festa dels Avis, que comptarà amb missa solemne, lliurament de plaques noces d’or i 80 anys, dinar i sessió de ball.