LLUNA VELLA, UNA NOVEL·LA NEGRA INSPIRADA AL PALLARS JUSSÀ

Lluna Vella, de Maria Sardans, és la segona novel·la de la saga de la mossa d’esquadra Valentina Palau Pi i Blanquerna. Una segona història que, tot i comptar amb noms d’indrets imaginaris, porta la silueta del Pallars Jussà dibuixada de rerefons.

Lluna Vella, de Maria Sardans, és la segona novel·la de la saga de la mossa d’esquadra Valentina Palau Pi i Blanquerna. Una segona història que, tot i comptar amb noms d’indrets imaginaris, porta la silueta del Pallars Jussà dibuixada de rerefons. El Pallars ha inspirat a l’autora i l’ha utilitzat com a teló de fons.

La Valentina, la protagonista, s’endinsa al Pallars per descobrir què passa les nits de lluna vella i  perquè afecta a la seva família. 

Maria Sardans, explica que l’afició per la novel·la negra i policíaca li ve del seu pare, ja que en llegia i ella llegia de jove els llibres que hi havia per casa. Fet que l’ha portat a centrar-se molt en aquest gènere, a més destaca que a Catalunya hi ha molt bons autors de temàtica negra.

L’autora, també va remarcar, durant la presentació feta a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, que ha volgut introduir la parla pallaresa als personatges del territori perquè és un punt clau per identificar-los i arrelar-los a l’escenari.

Parlen al vídeo: MARIA SARDANS, AUTORA