EL PSC DEMANA SOTERRAR LÍNIES MAT A NUCLIS URBANS COM EL DE TREMP

La diputada pallaresa al Parlament, Sílvia Romero, ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar que es reprenguin els plans de soterrament i desviament de línies de Molt Alta Tensió a nuclis urbans.

La diputada pallaresa al Parlament, Sílvia Romero, ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar que es reprenguin els plans de soterrament i desviament de línies de Molt Alta Tensió a nuclis urbans. Romero apunta que hi havia un treball conjunt a tres bandes que facilitava que es poguessin fer aquests projectes que són molt costosos. Entre l’Institut català de l’energia, l’ajuntament implicat i l’empresa titular de la línia es cobrien les despeses. Precisament una d’aquestes línies es troba al nucli urbà de Tremp. 

La  diputada pallaresa remarca que es va fer un estudi on es van identificar 150 casos en municipis de més de 20.000 habitants de línies que travessaven nuclis habitats.

El PSC remarca que en el marc del Pla de l’Energia i el Canvi Climàtic de Catalunya 2012 – 2020 es preveia una inversió de més de 50 milions d’euros per soterrar o desviar les línies en nuclis habitats de 29 municipis, i pel qual es van signar una desena de convenis.

També s’apunta que aquestes línies tenen un impacte significatiu tant territorial, visual, socioeconòmic i ambiental que cal aturar.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ROMERO, DIPUTADA PALLARESA PER PSC AL PARLAMENT