MEMÒRIA DEMOCRÀTICA TREBALLA PER LOCALITZAR FOSSES A L’ALT URGELL

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha explicat aquest dimarts davant el ple del Parlament les properes actuacions de la Direcció General de Memòria Democràtica. Ciuró ha posat en valor la feina feta des de la conselleria i ha recordat que el pressupost enguany s’ha duplicat.

La consellera ha anunciat que enguany es treballa en la localització de fosses vinculades amb el moviment dels maquis i que aquesta recerca serà un dels principals punts d’actuació durant el 2022. En aquest sentit es treballa a Castellnou de Bages, a la Val d’Aran i a l’Alt Urgell.
Un altre eix important dels treballs serà la concreció del Pla de fosses des de l’any 2023 fins el 2025, així com augmentar el coneixement de la ciutadania del cens de persones desaparegudes i el programa d’identificació genètica.

Ciuró ha anunciat que a finals d’any s’inaugurarà una exposició divulgativa sobre les actuacions que ha dut a terme la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de les fosses comunes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Parlen al vídeo: LOURDES CIURÓ, CONSELLERA JUSTÍCIA GENERALITAT