MÉS DE 7.000 RACIONS D’ESCUDELLA A LA CALDERADA DE SANT ANTONI

La festivitat de Sant Antoni, a la Seu d’Urgell, ha recuperat la programació habitual, amb la tradicional calderada al Passeig Joan Brudieu, on s’han preparat més de 7.000 racions d’escudella. Tot i que la pluja no ha donat treva, la cua per aconseguir tastar el plat, no ha faltat.

A primera hora del matí s’ha encès el foc al Passeig Joan Brudieu, de la Seu d’Urgell, i les preparacions per a la calderada de Sant Antoni, han començat. Enguany la festivitat ha tornat a la programació habitual, després de dos anys amb restriccions. L’esdeveniment compta amb més d’un centenar de col·laboradors. 

La programació ha començat amb una missa, durant la qual s’ha fet el repartiment dels panets i ha finalitzat amb la cantada dels goigs de Sant Antoni. Posteriorment s’ha fet la benedicció dels animals al carrer, on la pluja no ha donat treva. 

Una vegada arribats els cavalls al Passeig, la festivitat s’ha centrat en la calderada, on una llarga cua de gent esperava per aconseguir el seu plat d’escudella. En total se n’han preparat més de 7.000 racions.

La confraria de Sant Antoni també ha posat a disposició dels assistents uns plats commemoratius de la festivitat. 

Parlen al vídeo: ANTONI MUNTADA, CONFRARIA SANT ANTONI