LA SEQUERA DE L’ESTIU HA AFECTAT LA COLLITA DEL NAP A LA CERDANYA
Els productors de nap a la Cerdanya no han tingut una bona temporada, per la sequera de l’estiu. Tot i això els establiments segueixen apostant per plats amb nap, per divulgar-ne aquest tubercle, de cultiu local.
La temporada del nap a Cerdanya, entra a la recta final, en un any dolent per als productors, que atribueixen a les poques pluges de l’estiu. La collita d’aquest producte, de la comarca cerdana, comença al novembre i acaba al febrer. Mestresses de casa i establiments de restauració, fa prop de 30 anys, que divulguen el nap i el fan protagonista de diferents plats.
La divulgació del nap, a Ger, també es fa a través de la Mostra de Cuina Popular amb Nap de Cerdanya, que aquest 2022 va arribar a la 31a edició. En l’esdeveniment, on s’hi presenten una trentena de plats, s’hi poden degustar des de plats més innovadors com un farcellet de col amb carn, peus de porc i naps; fins als més tradicionals, com el tiró amb naps.
El nap és un tubercle, amb un gust potent, que es cultiva arreu de la Cerdanya.
Parlen al vídeo:
DAVID RUIZ, XEF RESTAURANT CAL JET
MONTSERRAT CARRERO, MESTRESSA DE CASA