MIG MILIÓ D'EUROS PER ARREGLAR 5 CAMINS LOCALS CERDANS

El Consell Comarcal de Cerdanya ha activat una partida pressupostària de més de mig milió d’euros per arreglar camins locals i carreteres de la xarxa secundària. Els municipis seleccionats per aquesta actualitat són: Bolvir, Meranges, Montellà i Martinet, Prullans i Riu de Cerdanya.

El Consell Comarcal de Cerdanya ha activat una partida pressupostària de més de mig milió d’euros per arreglar camins locals i carreteres de la xarxa secundària. L'ens ja ha adjudicat les obres de per un valor de 503.005 euros, dels quals 489.120 seran finançats amb una subvenció per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural a les comarques de muntanya atorgada pel departament Territori.

Les actuacions es duran a terme en diferents municipis de la comarca, tot atenent les peticions dels ajuntaments cerdans, segons els criteris tècnics aprovats en Consell d'Alcaldies del 8 de juliol de 2022, aplicant una política de rotació municipal on cada any els beneficiaris són ajuntaments diferents.

Els municipis seleccionats per aquesta actualitat són: Bolvir, Meranges, Montellà i Martinet, Prullans i Riu de Cerdanya. Concretament, s'actuarà al camí del Pont del Soler al cementiri de Bolvir, al camí d'accés a Prullans pel càmping, al de Martinet a Estana al de de Meranges a Éller i al camí vell de Riu de Cerdanya a Bellver.

El projecte s’emmarca en el pla de millora de la xarxa de camins que compta amb el suport del departament de Territori de la Generalitat i la col·laboració dels municipis on hi ha els vials. 

Anteriorment, el Consell repartia la inversió de manera proporcional a cada un dels disset municipis, fet que comportava en molts casos quantitats insuficients per a tirar endavant projectes reals de millora dels camins.