MILLORES EN EL SERVEI D’ATENCIÓ D’EMERGÈNCIES SANITÀRIES A L’ALTA RIBAGORÇA

El 2025 entrarà en vigor el Nou Model d’Atenció i Trasllat Sanitari de l’Alta Ribagorça. Suposarà una millora a la cobertura d’emergències mèdiques a la comarca. Entre d’altres s’incorporarà un servei d'ambulància presencial a la Vall de Boí, que estarà disponible 12 hores al dia durant l'estiu i 8 hores durant l'hivern.

El 2025 entrarà en vigor el Nou Model d’Atenció i Trasllat Sanitari de l’Alta Ribagorça. Suposarà una millora a la cobertura d’emergències mèdiques a la comarca.

Els nous canvis respecte al model actual incorporaran un nou servei d'ambulància presencial a la Vall de Boí, que estarà disponible 12 hores al dia durant l'estiu i 8 hores durant l'hivern.

El servei d'ambulància polivalent actual estava 24 hores localitzable. Ara estarà 12 hores presencial. Aquesta millora també recaurà a les hores disponibles dels serveis d'unitat de suport vital bàsic i l'avançat: ambulàncies amb dues persones tècniques d'emergències sanitàries, en el cas del bàsic, i personal de medicina, infermeria i transport sanitari, en l’avançat.

Aquestes millores són el resultat d'un estudi de sis anys efectuat a l’Alt Pirineu i Aran. Es preveu que entrin en funcionament de cara al 2025.