MOCIÓ PER EXIGIR LA MILLORA DEL FINANÇAMENT DELS CONSELLS COMARCALS

El Ple del consell Comarcal del Pallars Jussà d’aquest dimecres al vespre ha aprovat per unanimitat una moció en què es reclama a la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat modificacions legislatives que estabilitzin i regulin el finançament dels consells comarcals a Catalunya.

El Ple del consell Comarcal del Pallars Jussà d’aquest dimecres al vespre ha aprovat per unanimitat una moció presentada conjuntament pels tres grups que el formen, Esquerra, Junts i els Candidatura de Progrés, i impulsada per l’Associació Catalana de Municipis, en què es reclama a la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat modificacions legislatives que estabilitzin i regulin el finançament dels consells comarcals a Catalunya.

En els darrers anys s’ha incrementat la delegació de competències del Govern de la Generalitat amb els Consells Comarcals per la prestació de determinats serveis bàsics, i es demana a la Generalitat que hi hagi un increment de la dotació del Fons de Cooperació als Consells Comarcals mentre no hi hagi les modificacions legislatives pertinents per la millora de finançament.

D’altra banda, també s’ha aprovat una modificació sobre els llocs de treball que preveu crear caps d’àrea, amb la remuneració corresponent que sempre dependrà d’ocupar aquell lloc de feina.

A precs i preguntes, el grup de Candidatura de Progrés ha demanat el perquè el Pallars Sobirà disposa d’un pla pilot de finançament en matèria de camins i com el Jussà també en té necessitat. El president del consell ha explicat que dilluns tenen una reunió de presidències del consells del Pirineu on s’explicarà el tema i els podrà informar.

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ

JAUME CATALÁN, PORTAVEU DE CANDIDATURA DE PROGRÉS