“MUR, UNA GUSPIRA DEL MNAC” ARRIBA AL CASTELL DE MUR ELS DIES 4 I 5 DE JUNY

Els dies 4 i 5 de juny Mur acollirà l’espectacle de la companyia Comediants “Mur, guspira del MNAC” que clourà els actes de commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur. Aquest espectacle estava programat durant l’any del centenari, però la pandèmia va obligar a ajornar-lo.
Es tracta d’una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat que recorrerà en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata. A l’espectacle, que compta amb música en directe, hi participaran 33 persones entre les quals diversos actors i actrius locals.
L’espectacle recorda aquests fets succeïts el 1919 quan arribà a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica del strappo, per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur. Aquella operació va ser la guspira d’alarma i va suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art al país i concretament en la protecció de l’art sacre pirinenc.
Se’n faran 3 sessions una el dissabte 4 de juny i dues el diumenge 5. Les entrades ja estan a la venda a través del portal Pallarsclick.