NEIX UNA INICIATIVA PER CONFORMAR-SE COM A ALTERNATIVA POLÍTICA AL PIRINEU

Aquest dilluns al migdia un col·lectiu format per veïns i veïnes del Pirineu han presentat el manifest Per un Pirineu sostenible a Tremp. Una iniciativa que defensa la dignitat del Pirineu i que posa sobre la taula que la geografia també és un sector clau en les desigualtats socials.

Aquest dilluns al migdia un col·lectiu format per veïns i veïnes del Pirineu han presentat el manifest Per un Pirineu sostenible a Tremp. Una iniciativa que defensa la dignitat del Pirineu i que posa sobre la taula que la geografia també és un sector clau en les desigualtats socials. Des del col·lectiu s’ha plantejat conformar-se com una alternativa política, ja que remarquen que s’ha de rebatre el centralisme de les administracions i la manca de lideratge polític per impulsar el futur del Pirineu des del territori.

Aquest dilluns ha estat un punt de partida per donar a conèixer el seu projecte. A partir d’ara volen organitzar actes diversos per explicar els seus reptes però també per recollir inquietuds i demandes del territori. A més es vol veure si hi ha interès per crear una candidatura al Pallars Jussà.

El col·lectiu vol connectar amb altres moviments del territori, de moment compta amb el suport d’En Comú Podem de les Terres de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. 

En el manifest es remarca que temes a tractar bàsics són un habitatge digne, oportunitats laborals, sanitat pública, oportunitats educatives, sostenibilitat i protecció del medi natural i revertir el despoblament i l’envelliment, entre altres.

Parlen al vídeo: CAROLINA MARÍN ÁLVAREZ, PORTAVEU COL·LECTIU “PER UN PIRINEU SOSTENIBLE”