EL PLA PILOT DE CAMINS PERMETRÀ INVERTIR 1,8 MEUR AL PALLARS SOBIRÀ AQUEST ANY

Aquest dissabte, al mirador de Burgo, a la Guingueta d’Àneu, s’ha anunciat la posada en marxa del pla pilot de camins que permetrà invertir 1,8 MEUR als accessos a nuclis del Pallars Sobirà.

Aquest dissabte, al mirador de Burgo, a la Guingueta d’Àneu, s’ha anunciat la posada en marxa del pla pilot de camins que permetrà invertir 1,8 MEUR als accessos a nuclis del Pallars Sobirà. El pla inclou diverses actuacions que seran possibles gràcies a la col·laboració de les diferents administracions que permet multiplicar els esforços.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn Gilabert, ha destacat que “aquest pla pilot a iniciativa del Consell Comarcal té la gran virtut que ajuda a multiplicar el rendiment dels diners públics que els ajuntaments destinen a la millora dels seus camins, ja que gràcies a les aportacions supramunicipals al territori, permet transformar la inversió municipal de 400.000 euros”.

La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, ha assenyalat que la voluntat de les actuacions és la d’incidir en la cohesió territorial, garantir l’accessibilitat als nuclis de població i afavorir la mobilitat arreu del territori. 

Ara mateix s’està realitzant tots els tràmits administratius per poder-se posar en marxa i es preveu que amb l’arribada del bon temps es pugui començar a treballar als accessos. Les actuacions que es duran a terme seran el reforç del paviment asfàltic, la millora del drenatge longitudinal i la millora dels elements de seguretat de la xarxa viària. Un cop es comencin els treballs, es calcula que en un període d’uns dos mesos s’enllesteixi.

Parlen al vídeo:

CARLOS ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ

LAURA VILAGRÀ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA