NOU INCENDI ENTRE ALTÉS I OGERN A BASSELLA PER UN LLAMP

Aquest divendres a la tarda s’ha declarat un nou incendi entre Altés i Ogern, al municipi de Bassella, on hi treballen Bombers, Unitat Militar d’Emergències i membres d’ADF.

Un nou incendi entre Altés i Ogern ha agafat força aquesta tarda, avançant ràpidament cap aquests dos nuclis de Bassella. Sobre el terreny hi treballen 11 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris dels Bombers, a més a més de membres de l’ADF Baix – Alt Urgell i propietaris de la zona.
El foc ha començat amb un llamp, que va caure proper al nucli d’Altés dimecres, i s’ha estès ràpidament cap al poble d’Ogern. Pagesos del municipi han estat llaurant els camps per fer de tallafocs si l’incendi arriba al poble, i al cap d’una estona han arribat dotacions de la Unitat Militar d’Emergències.
A Coll de Nargó també hi ha preocupació per un incendi a Sallent, que ha començat aquesta nit, i 4 ciutadans, 2 d’ells voluntaris als Bombers d’Andorra, han perimetrat el foc. Després que 7 persones hi hagin estat treballant durant 30 hores, actualment s’estan organitzant relleus i es treballa amb mitjans manuals sobre el terreny.
D’altra banda, també quest divendres, Bombers ha donat per estabilitzat l’incendi forestal de Castellar de la Ribera i part de les dotacions s’han desplaçat a altres focs amb més prioritat. Membres de l’ADF Baix – Alt Urgell estaven controlant la zona des de diferents punts, quan una columna de fum a aparegut a la zona de Peramola. Al voltant de dos quarts de dues s’ha pogut estabilitzar l’incendi, ubicat en un turó de Nuncarga inaccessible en mitjans terrestres.