EL CERDANYA FILM FESTIVAL ESTRENA NOVA SEU I PROPOSA DUES SETMANES D'ACTIVITATS I PROJECCIONS

La 13a edició del Cerdanya Film Festival arriba amb novetats rellevants: dues setmanes d’activitats i projeccions, una nova seu (Cinema Avinguda) i un ambiciós programa professional d’abast transfronterer centrat en la coproducció internacional.El festival tindrà lloc de l'1 al 14 d'agost

La 13a edició del Cerdanya Film Festival arriba amb novetats rellevants: dues setmanes d’activitats i projeccions, una nova seu (Cinema Avinguda) i un ambiciós programa professional d’abast transfronterer centrat en la coproducció internacional.
Els seus organitzadors han indicat que aquesta nova entrega del Cerdanya Film Festival – Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que tindrà lloc de l’1 al 14 d’agost de 2022 de forma presencial, en línia i itinerant, “proposa un programa crític i compromès, buscant la promoció de noves cinematografies i nous talents emergents del panorama nacional i internacional a partir de films produïts en el darrer any natural”.
Així doncs, els espectadors podran gaudir d’un programa base de 40 sessions de projecció, 150 films seleccionats, tant curtmetratges com llargmetratges, dels gèneres de ficció, animació i documental.
Enguany, el Cerdanya Film Festival afegeix una nova seu permanent a Puigcerdà i trasllada part de les projeccions al Cinema Avinguda. Es programaran sessions matinals (12h) i nocturnes (22h), cada dia de la mostra.
La programació definitiva de les diferents seccions del festival i la venda d’entrades i abonaments es farà pública a finals del mes de juny. Des de l'organització han avançat, però, que les activitats d’enguany se centraran en la coproducció minoritària transfronterera, un concurs de projectes en desenvolupament (Links), els rodatges en espais protegits del Pirineu i en un Meeting transfronterer de professionals. També es farà Cinema Transhumant, és a dir, projeccions i col·loquis de cinema social a micropobles.  
El Cerdanya Film Festival és des de l’any passat un dels certamens assenyalats per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España com a col·laborador amb els Premios Goya. A banda, tal com remarquen els seus organitzadors, “és també un important hub de l’audiovisual del Pirineu, ja que acull diverses iniciatives de rellevància i de projecció internacional adreçades al públic professional”.