NOUS MATERIALS DIVULGATIUS PER ALS PARCS NATURALS DE L’ALT PIRINEU I EL CADÍ-MOIXERÓ

Una guia geològica sobre el Parc Natural de l’Alt Pirineu, una exposició itinerant sobre els riscos meteorològics i un audiovisual amb gent gran del Parc Natural del Cadí-Moixeró són els nous materials divulgatius que ha creat MeteoPirineus.

MeteoPirineus presenta nous materials divulgatius sobre els parcs naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró. Pel que fa al Parc Natural de l’Alt Pirineu s’ha creat una guia de geologia on s’hi poden trobar, entre altra informació, 23 itineraris per conèixer més la geologia de la zona. Pel que fa al Parc Natural del Cadí-Moixeró s’ha creat una exposició itinerant, que es complementa amb un tríptic, sobre els riscos meteorològics a la muntanya, amb fenòmens com el torb o les tempestes.

D’altra banda, també s’ha fet un estudi de les illes de calor de diferents ciutats, com la Seu d’Urgell, on han constatat que les zones cèntriques tenen una temperatura més elevada que les perifèriques. Per últim, el nou material també compta amb un audiovisual, amb la participació de 7 persones grans que han parlat sobre els canvis climatològics.

Totes aquestes actuacions han estat finançades amb un ajut de la Generalitat de Catalunya i pel fons FEADER, a través dels Parcs Naturals.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, FUNDADOR METEOPIRINEUS