OBRE PORTES L’ESPAI MÉS DOLÇ DE LES BOTIGUES-MUSEU DE SALÀS DE PALLARS

Les botigues-museu de Salàs de Pallars endolceixen el seu recorregut amb un desè espai museïtzat: una pastisseria.  En aquest cas es compta amb el mobiliari de la pastisseria Falgueres de Vilassar de Mar i amb una mostra molt diversa d’embalatges, cartelleria, expositors i publicitat en general de diferents marques que al llarg de la història s’han dedicat al mon de la xocolata i que Sisco Farràs ha anat recopilant amb molts anys de col·leccionisme. N’hi ha que son de fàbriques de ben a prop com Verdeny i Cortina fins a marques molt conegudes com Amatller i Torres. I s’explica la història de la xocolata a través de la publicitat.

Les visites s’articulen a través d’un recorregut pels diferents comerços museïtzats on, a banda de poder veure tota la col·lecció exposada, s’explica anècdotes o curiositats dels estris i marques del mercat relacionades amb aquell espai. A la pastisseria es coneix què hi ha darrere el nen de Chiquilín.

Què és un mostrari de xocolata.

I fins i tot hi ha aparells que encara se n’estudia l’ús i que s’anima a la gent que ho sàpiga a col·laborar.

I així moltíssimes curiositats més que es poden descobrir en aquest museu de l’antic comerç que es visita tot passejant per Salàs de Pallars.

Parlen al vídeo: SISCO FARRÀS, IMPULSOR BOTIGUES-MUSEU DE SALÀS DE PALLARS