OLIANA COMMEMORA EL 8M AMB LA RECUPERACIÓ DE NOMS DE DONES IMPORTANTS PEL POBLE

Oliana ha commemorat els actes del 8M amb la lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis i un taller per recuperar noms de dones, que han estat importants pel poble, al llarg de la història.

L’ajuntament d’Oliana ha commemorat el 8M amb un acte institucional, que ha tingut lloc a la sala de plens, per fer la lectura d’un manifest. El consistori ha escollit el text redactat per l’Associació Catalana de Municipis, perquè creu que reflecteix el que significa el Dia Internacional de les Dones per als pobles petits.

Durant l’activitat s’ha aprofitat per presentar la figura d’agent d’igualtat, que ja fa un any que es incorporar a l’ajuntament del municipi, així com diferents serveis comarcals. 

La proposta ha finalitzat amb un taller, on les assistents han compartit experiències i han recuperat noms de dones, que van ser importants per Oliana. 

El 8M a l’Alt Urgell ha finalitzat amb una xerrada sobre el paper de les dones en la medicina a Organyà i una manifestació, a la Seu d’Urgell, convocada pel col·lectiu Feminista.  

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA D’OLIANA