OLIANA DONA A CONÈIXER A TRAVÉS D’UNA XERRADA LA GEOLOGIA DEL MUNICIPI

El doctor en geologia, Josep Maria Mata, i l’historiador de Patrimoni arqueològic, Jordi Pasques, han explicat a la població els elements geològics més importants de la zona, així com el futur Parc Geològic dels Contraforts del Pirineu.

Oliana organitza una xerrada amb el president del comitè científic del Geoparc a la Catalunya Central i doctor en geologia, Josep Maria Mata, per parlar sobre elements de la zona, com l’anticlinal, i donar a conèixer entre la població el futur Parc Geològic dels Contraforts del Pirineu, que ja es treballa per tirar endavant, i del qual en formaria part el municipi.

Mata ha explicat les zones geològiques més destacades a tot el Parc, que també inclou les comarques del Solsonès i la Noguera. Pel que fa a l’anticlinal d’Oliana, n’ha explicat el seu origen i quina és la part que se’n conserva actualment. Encara que també creu que els fòssils als voltants del poble són importants, alerta sobre la prohibició d’agafar-ne.

L’acte, que ha tingut lloc a l’Oficina de Turisme d’Oliana, ha finalitzat amb la intervenció de l’historiador de patrimoni arqueològic, Jordi Pasques, per mostrar amb fotografies els elements geològics més importants.

Parlen al vídeo: JOSEP M. MATA, IMPULSOR PARC GEOLÒGIC CONTRAFORTS DEL PIRINEU