PRESENTACIÓ DE LES NOVES ANYADES DE VINS PIRINENCS I PROMOCIÓ DE LA CARN DE CAÇA

Un total de vuit cellers del Pirineu han presentat les seves noves anyades en un acte gastronòmic aquest diumenge a Sort. Una activitat que s’ha fet coincidir amb la Gran festa dels Banuts, un esdeveniment que promou la carn de caça.

La festa ha comptat amb un dinar popular organitzat per l’Associació Gastronòmica la Xicoia, l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i l’Ajuntament de Tremp i amb el suport de diferents entitats del territori vinculades al sector carni i a l’hostaleria. Però enguany s’ha maridat amb vins del territori. En alguns casos, es els productors han presentat vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.

També com a novetats s’ha fet el primer reconeixement “Banut de l’Any”, en aquest cas al cuiner Jordi Grau de l’Sport Hotel Hermitage & Spa d’Andorra, per la seva tasca en la cuina i promoció de la carn de caça; i un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant “a 100 mans” entre diversos cuiners.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA RABASSA, REGIDOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE SORT