EL CASTELL DE LLORDÀ HA ESTAT ENGUANY UN DELS PUNTS D’ENCESA DE FUMS PELS DRETS HUMANS

El municipi d’Isona i Conca Dellà, a través del castell de Llordà, s’ha sumat enguany a la l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels Drets humans que es va celebrar dissabte en 33 punts de l’arc mediterrani.

El municipi d’Isona i Conca Dellà, a través del castell de Llordà, s’ha sumat enguany a la l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels Drets humans que es va celebrar dissabte en 33 punts de l’arc mediterrani. Al migdia es va fer una visita guiada al castell de Llordà i a la una del migdia va tenir lloc la lectura del manifest i l’encesa amb senyals de fum. A la tarda es va repetir la lectura i en aquest cas l’encesa va ser amb bengales.

En l’acte del Castell de Llordà hi ha participat diferents veïns i veïnes del municipi, així com el Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà que ha encapçalat la iniciativa i el museu del municipi que ha fet la visita guiada. 

Un altre punt del Pallars Jussà que s’ha sumat al projecte és  el castell d’Orrit, a la Terreta, que ja en va formar part l’any passat.

L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d’autodefensa. Però ara, amb aquesta acció es vol sensibilitzar sobre la situació que viu el Mediterrani on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any, al mateix temps que posar en valor aquest patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ