PROFESSIONALS SANITARIS ES FORMEN PER PROMOURE HÀBITS SALUDABLES

UNA TRENTENA DE PROFESSIONALS SANITARIS DEL PIRINEU ES FORMEN PER PROMOURE HÀBITS SALUDABLES. EL CURS, DE 30H, es divideix en quatre mòduls: salut pública, nutrició, salut mental positiva i activitat física. s’organitza per primer cop al territori, en aquest cas a Alp

Una trentena de professionals sanitaris del Pirineu participen, des del passat dimecres i fins aquest dissabte, al Curs Formatiu d’Intervencions per a la Promoció d’Estils de Vida Saludable en el Malalt Complex, que se celebra a Alp. L’activitat s’organitza per primer cop al territori amb el propòsit que els assistents adquireixin habilitats per promocionar estils de vida saludables i que, d’aquesta manera, tinguin més eines per prescriure activitat física i hàbits alimentaris saludables a l’hora de millorar el benestar emocional de les persones amb patologia crònica. 

Des de l'organització detallen que un 50% de les malalties de patologia crònica complexa com són l’obesitat, la diabetis, la hipertensió o alguns càncers venen determinades per l’estil de vida i que, per aquest motiu, és tan important millorar-lo. 

Al llarg d'aquests dies s'han donat consells alimentaris en el seguiment de malalties cròniques, models de prescripció d'activitat física o s'ha parlat de com afrontar una malaltia, entre molts altres conceptes. 

La formació està alineada amb les directrius del Pla de Salut de la regió sanitària 2021-2025, sobretot en l'àmbit dels professionals. 

El curs és totalment interdisciplinari i els assistents són majoritàriament professionals de la medicina i la infermeria, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i fisioterapeutes dels equips d’atenció primària d’Aran, Cerdanya, la Seu d’Urgell, la Pobla de Segur, Tremp i Oliana.

La formació, de 30h i que ha omplert les 30 places que tenia ofertades, està promoguda per l’Hospital de Cerdanya, el Servei Català de la Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut i la Universitat de Barcelona, i el finançament de la Diputació de Lleida. 

Parlen al vídeo:

MARTA PRATS, ORGANITZADORA I INFERMERA UME HOSPITAL DE CERDANYA

CRISTINA SUBÍAS, CAP ATENCIÓ CIUTADÀ REGIÓ SANITÀRIA ALT PIRINEU I ARAN